Choose language:
Pratite nas:
back

INFIGO @ FSec 2017

04.09.2017

FSec2017 je nezavisna konferencija o informacijskoj sigurnosti koja će se održati 7. i 8. rujna 2017.g. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. FSec organiziraju zaposlenici i alumni Fakulteta organizacije i informatike, volonteri te pripadnici Hrvatske zajednice otvorenog koda, a sam događaj okupit će više od 300 sudionika, iz naše zemlje, regije i svijeta.

INFIGO IS je jedan od sponzora konferencije, a svojim sudjelovanjem pružit će sudionicima mogućnost da saznaju novosti iz područja informacijske sigurnosti, popričaju sa našim stručnjacima i razmjene iskustva i znanje.

Već prvog dana konferencije, Sina Yazdanmehr, naš Konzultant za informacijsku sigurnost, održat će predavanje na temu Fingerprint authentication mobile banking applications. Dodavanjem čitača otisaka prstiju uveden je novi način autentikacije korisnika na pametne telefone. Ova nova značajka za provjeru autentičnosti atraktivna je i razvojnim programerima i korisnicima. Iako je ovaj način biometrijskog provjere autentičnosti pojednostavio postupak provjere, pogrešne implementacije mogu predstavljati ključne sigurnosne probleme. Kroz ovo predavanje Sina će vas pobliže upoznati sa sigurnim načinom korištenja tog novog načina autentikacije.

Detaljnije o predavanju možete pročitati ovdje.

Osim predavanja organiziran je i okrugli stol na temu General Data Protection Regulation (GDPR). Sve popularnije europske direktive koja se odnosi na zaštitu pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka, a koja stupa na snagu 25.5.2018. Okrugli stol će okupiti stručnjake iz područja koji će raspravljati o važnosti te EU direktive za Hrvatsku. Okruglom stolu prisustvuje i Saša Jušić, naš Stariji Konzultant za informacijsku sigurnost.

U sklopu konferencije biti će održan i JobFair kojemu je cilj spojiti zainteresirane poslodavce i sigurnosne stručnjake. Dođite do našeg štanda, upoznajte se s nama i porazgovarajte o otvorenim pozicijama unutar društva.

Za više informacija o konferenciji posjetite FSec stranicu i vidimo se u Varaždinu!

INFIGO IS tim