Choose language:
Pratite nas:
back

Digital Guardian preuzeo Armor5 kompaniju

Jedan od najvećih izazova za proizvođače sustava za sprječavanje curenja poslovnih informacija (Data Lekage prevention) je kontrola nad pristupom osjetljivim informacijama putem mobilnih uređaja te pristup informacijama pohranjenim u cloudu. Digital Guardian, kao jedan od vodećih DLP alata na tržištu, prepoznao je ovaj problem te su se odlučili na unaprjeđenje svojeg rješenja kroz akviziciju Armor5 kompanije. Armor5 koristi jedinstven način kontrole pristupa korporativnim informacijama putem mobilnih uređaja, kao i poslovnih informacija pohranjenih u cloudu, koji će Digital Guardian rješenju dati dodatnu širinu i pokrivenost u području zaštite poslovnih informacija.

Zbog svoje inovativnosti i jedinstvenosti Armor5 rješenje ove je godine od strane Gartnera proglašeno tzv. „Cool Vendorom“ u Gartnerovom "Cool Vendors in Application and Endpoint Security, 2014" izvještaju. Upravo je to jedan od razloga zbog kojeg se Digital Guardian odlučio na akviziciju ovog rješenja kako bi proširio svoje mogućnosti u području zaštite curenja poslovnih informacija s mobilnih platformi.

Armor5 rješenje korisnicima omogućuje siguran pristup poslovnim aplikacijama i podacima putem bilo kojeg korisničkog uređaja sa instaliranim web preglednikom (uključujući i mobilne uređaje), na način da se podaci nikada ne pohranjuju na samom uređaju, već se čuvaju u memoriji web preglednika. Nakon korištenja isti se uništavaju bez ostavljanja traga na samom uređaju. Na taj način omogućuje se pristup korporativnim podacima za poslovne potrebe bez da se isti izlažu curenju i zloupotrebi.Osnovna arhitektura prikazana je na sljedećoj slici.

Korporativni podaci dohvaćaju se kroz Armor5 cloud infrastrukturu gdje se prema definiranim pravilima pripremaju za prikaz na korisničkom uređaju. Svi tipovi dokumenta kao što su PDF, MS Word, PowerPoint i sl. pretvaraju se u HTML5 format te se prikazuju korisniku bez lokalne pohrane. Prije prikaza svi dokumenti dodatno se provjeravaju i sanitiziraju putem specijalizirane Web virtualization platforme kako bi se omogućila sigurna isporuka na mobilni uređaj. Sva komunikacija je zaštićena SSL-om čime se osigurava sigurnost podataka u prijenosu.

Iako se kao jedan od nedostataka može navesti činjenica da poslovni podaci prolaze kroz infrastrukturu proizvođača, ovakav način pristupa podacima sa mobilnih uređaja i dalje se može smatrati sigurnijim nego što je to trenutno slučaj.

Više informacija o Armor5 akviziciji od strane Digital Guardian kompanije dostupno je na URL adresi https://digitalguardian.com/blog/digital-guardian-acquires-armor5